1) Koliko časa traja terapija?
Cikel terapij traja štiri zaporedne dni. V nekaterih primerih zadošča že en sklop štirih terapij, pri dologotrajnejših težavah in boleznih pa je smotrno terapijo ponoviti, kar dorečete s terapevtom po zaključenm prvem ciklu.

2) Kako poteka terapija?
Terapije bioterapije po metodi Zdenka Domančića so skupinske narave, pri čemer se terapevt posveti slehernemu pacientu individualno, glede na njegovo zdravstveno stanje in sicer od 10 do 20 minut. V skupini se energetski potenciali posameznikov seštevajo, bioterapevt pa ima nekako funkcijo “leče”, ki energijo usmerja na potrebno mesto. Prisotni na terapiji sedijo pri čemer ne križajo svojih udov s čimer povečajo energetski pretok - tako prejemajo energijo tudi, ko jih bioterapevt ne obravnava direktno.
Izjemoma se terapije izvajajo individualno ali na daljavo.

3) Kakšne so predhodne priprave za bioterapijo?
Za obisk terapij niso potrebne nikakršne priprave, le da si te štiri dni vzamete čas zase, če je le mogoče oziroma, da se čim bolj oddaljite od vsakodnevnega hitrega tempa. Na terapije pridete v udobnih oblačilih in odprtega duha, seveda v želji, da se pozdravite.

4) Katere bolezni in težave lahko omilimo oziroma odpravimo z bioenergijo?
Bioterapija po metodi Zdenka Domančića je skozi desetletja svojega obstoja izkazala dokazano uspešne rezultate pri praktično vseh boleznih, od bistvenega izboljšanja stanja do popolne ozdravitve. Lahko naštejemo nekaj bolezenskih stanj s katerimi se pogosteje srečujemo:
migrena, depresija, avtizem, epilepsija, nespečnost, anksioznost, stres in izgorelost, Alzheimerjeva bolezen, bolezni oči, težave s sinusi, težave z ušesi in grlom, težave s kožo (herpes, psoriaza, luskavica ...), alergije, astma, celiakija, avtoimune vnetne bolezni (multipla skleroza, revmatoidni artritis ...), nevromuskulatorne in degenerativne bolezni (Miastenia Gravis, Parkinsonova bolezen ...), bolezni srca, težave s krvnim tlakom, bolezni pljuč, bolezni ščitnice, diabetes, gangrena, težave s holesterolom, bolezni jeter (zamaščena jetra), žolčni in ledvični kamni, bolezni ledvic, bolezni želodca, bolezni želodčne slinavke, diabetes, gangrena, težave z mehurjem, menstrualne težave, bolezni dojk (mastitis, mastopatija, telitis) problemi z zanositvijo in donositvijo, težave s prostato, neplodnost, varikokela, težave s hrbtenico, išias, osteoporoza, krčne žile, artroza, težave s krvjo, putika, rak, tumorji, ciste, bolezni črevesja (ulcerozni kolitis, Chronova bolezen), hemoroidi, rehabilitacija stanja po možganski kapi, pooperativne težave …
Na skupinsko terapijo ne sprejemamo bolnikov z nalezljivimi boleznimi in urgentnimi stanji (izven maternična nosečnost, anafilaktični šok, vnetje slepiča …).

5) Ali terapevt napiše diagnozo?
Diagnostika sodi v domeno uradne medicine in je izven pristojnosti bioterapevta. Pacient subjektivno opiše kako se bolezen pri njem manifestira, seveda lahko pove diagnozo, če jo ima. Tisti, ki uporablja medicinske preparate z njimi med bioterapijo ne sme prekiniti in tudi ne po njej, če se o tem ne dogovori z lečečim zdravnikom. Zdravljenje z bioenergijo ne nadomešča zdravniškega zdravljenja in se prakticira na podlagi diagnoze podane od uradne medicine in privolitve posameznika v zdravljenje.

6) Za koga je primerna terapija?
Bioterapija deluje blagodejno na vsa živa bitja - ljudi, živali, rastline.  Izboljšuje oziroma odpravlja bolezenske simptome, deluje pa tudi preventivno za ohranjanje zdravja, vitalnosti, sproščenosti. Športniki se je poslužujejo za hitrejšo regeneracijo, za dvig forme, tako psihične kot fizične.

7) Ali bioterapija deluje tudi na človeka, ki vanjo ne verjame?
Bioenergija deluje vedno, ne glede na posameznikovo mnenje oziroma prepričanje. Tako kot deluje gravitacija in je delovala še preden jo je v svojih eksperimentih opisoval Galileo Galilei. Pri bioterapiji ne gre za učinek placeba, je pa res, da se bodo ljudje z močnejšo željo po ozdravitivi pozdravili hitreje kot osebe z avtodestruktivnimi miselnimi vzorci.

8) Ali pacient ob bioterapiji občuti delovanje energije?
Večina ljudi ob delovanju bioterapevta občuti toploto, nekateri hlad, mravljince, pritisk, magnetne sile, olajšanje, breztežnost, občutke in zaznave, ki jih težko ubesediti. Pojavljajo se tudi nekontrolirana jok ali smeh, nenadzorovano premikanje telesa in okončin, redkeje vrtoglavica ali omotica, zaspanost, utrujenost ...
Dejstvo pa je, da bioenergija deluje enako tudi na manj senzibilne posameznike, pri katerih zaznave niso tako izrazite. Jakost subjektivnih zaznav ne pogojuje poteka izboljšanja bolezenskega stanja.

9) Kdaj je opazen učinek terapije?
Pri večini pacientov je olajšanje občutiti že takoj po izvedeni terapiji. Bioenergija deluje tudi več tednov po terapiji in dokončni učinek tako pacient občuti takrat, vmes pa so faze postopnega izboljšanja. Kot že povedano je za izboljšanje stanja odgovoren pacientov imunski sistem, zato se vsak posameznik na bioterapijo odzove drugače. Redkeje se v prvih dneh po terapiji simptomi bolezni pojačajo, kar je samo močna reakcija telesa na močnejše delovanje obnovljenega imunskega sistema. Ob dolgotrajnih, hujših kroničnih težavah in boleznih je terapijo smotrno ponoviti.

10) Ali lahko bioenergetska terapija škoduje?
Bioterapije so varne, neinvazivne in neboleče ter nimajo škodljivih stranskih učinkov.

11) Ali se pacienti lahko udeležijo terapije v spremstvu?
Mladoletne osebe, narkomani, ljudje s težjimi duševnimi motnjami se morajo terapij udeležiti v spremstvu odgovorne osebe. Po predhodnem dogovoru se terapije lahko udeležite samo kot opazovalec.

12) Cena bioterapij?
Zdrav človek ima nešteto želja, bolan pa samo eno - zdravje!
Bioterapevti po metodi Zdenka Domančića smo zavezani h kodeksu, ki veleva, da se terapij ne zaračunava, saj tako postanejo dostopne vsem ljudem, ne glede na socialni položaj. Zadovoljni posamezniki se zahvalijo po svojih zmožnostih zadnji dan terapije z anonimnim prispevkom v zaprti kuverti ali na drugi primeren način. Vsak udeleženec prvi dan bioterapije prispeva 20 EUR (Medgeneracijski center Kranj, hotel Nox v Ljubljani in hotel Diana v Murski Soboti) prijavnine kot nadomestilo za organizacijske stroške in stroške najema dvorane oziroma prostora.

13) Zakaj je bioterapija po metodi Zdenka Domančića edinstvena?
Mojster Zdenko Domančić je metodo zasnoval na tradicionalnih znanjih in jo po lastnih bogatih izkušnjah nadgradil z osnovanjem visoko strukturiranih tehnik in protokolov. Metoda ni nekaj mističnega, ampak znanstveno dokazana delujoča energetska metoda, preizkušena na več kot 1.500.000 ljudeh. Vpliva na naravne človekove danosti, izboljšanje osebnosti in spodbuja sposobnost imunskega sistema, da premaga bolezen.