Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je priznala, potrdila obstoj komplentarnih metod zdravljenja že leta 1976 s čimer so osnovani temelji za hirejši razvoj in prepoznavnost zdravljenja s pomočjo bioenergije. Terapija z bioenergijo v sodelovanju s klasično moderno medicino pokriva široki spekter delovanja od preventive nastanka bolezni do samega zdravljenja obstoječih bolezenskih stanj. Patentirana, svetovno priznana Metoda Zdenka Domančića je naravna, enostavna, neinvazivna, neškodljiva in izredno učinkovita tehnika z blagodejnim učinkom, preizkušena na več kot miljonu in pol ljudeh širom sveta. Med njimi je so mnogi bolniki z najhujšimi boleznimi in s hudimi kroničnimi obolenji, nad katerimi je šolska medicina dvignila roke…

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® temelji na več tišoč let starih izkušnjah tradicionalne kitajske in hindujske medicine ter na delovanju življenjske energije. Izvirnost metode pa je v načinu jemanja in prenosa bioenergije na telo ter na razporejanju energije v telesu. Deluje neposredno na vzroke in na simptome obolenj. Zajema vse od preventivnega zdravljenja do zdravljenja najrazličnejših, tudi najtežjih bolezni. V sodelovanju s klasičnimi oblikami rehabilitacije pospešuje procese zdravljenja in krepi samoozdravitvene sposobnosti organizma. Posameznika vzpodbuja k boljši kakovosti življenja, saj so največkrat vzroki obolenj prav v napačnem načinu življenja, kot so nezdrave prehranske in druge življenjske navade, neustrezni miselni vzorci, slabi medčloveški odnosi in podobno.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je širši javnosti poznana dobra tri desetletja, takrat namreč Mojster začne svoje zdraviteljsko obdobje. Leta 1984 v Zagrebu metodo izpostavi znanstveni preverbi pred komisijo medicinskih strokovnjakov, ki so štiri mesece pozorno spremljali potek zdravljenja 120 pacientov z gangreno. Neizpodbitno dokaže učinkovitost zdravljenja z bioenergijo, kar je analitično in strokovno povzel novinar Dražen Jakćin v knjigi »Iscjelitelj Domančić – Liječenje bioenergijom (raporti sa znanstvene provjere)«.

V vseh teh letih je Zdenko sodeloval v znanstvenih poizkusih z svetovnimi znanstvenimi inštituti in ustanovami kot so Moskovskiy gosudarstvennyy Universitet M. V. Lomonosova, Ben Gurion Izrael, Institute of Noetic Sciences (IONS), NASA.

Po uspešnih testiranjih na osrednjem slovenskem znanstvenoraziskovalnem Institutu Jožefa Stefana je od Vlade Republike Slovenije prejel potrdilo, da so njegova znanja in sposobnosti koristne za Slovenijo, slovenski narod in zdraviliški turizem.

Skratka bioenergija po metodi Zdenka Domančića® je doživela že različne, tudi znanstvene preizkuse, a največji in najboljši preizkus in sodnik so bolni ljudje. “Bistvo je, da metoda v praksi deluje, da je zdravljenje z bioenergijo učinkovito. Na znanstvenikih pa je, da znanstveno pojasnijo zdravilne učinke, pravi specialist interne medicine, kardiolog in izredni profesor dr. Radovan Starc, avtor knjige Zdravljenje z bioenergijo - po metodi Zdenka Domančića, ki je izšla leta 2012 in že na predstavitvi doživela izjemen odziv javnosti.

Zdenkova življenjska želja je, da bi bil v vsaki družini vsaj en zdravilec, zato rad ponavlja: “Zdravljenje po moji metodi je na eni strani tako preprosto, da se ga lahko nauči vsaka polnoletna psihično in fizična zdrava oseba, na drugi strani pa so njeni učinki tako mogočni, da presegajo znanja uradne, alopatske medicine. Metoda je narejena za ljudi. Ne za izbrance, vipovce, elite, temveč za vsakdanjega, preprostega človeka. Zato jo želim razširiti po vsem svetu.”